Övriga tjänster

Här tar vi upp några ämnen som kan vara bra att tänka på inför dina målningsprojekt. Vi har utgått ifrån saker som vi har uppmärksammat från våra många år i måleribranschen och frågor som många beställare har både gällande materialval och tekniker.

Noggrant underarbete vid inomhusmålning

Det steg som oftast är det mest tidskrävande vid invändig målning är förarbetet. I vissa lägen går det utmärkt att måla direkt på en existerande väggfärg eller tapet, men man får räkna med att det kan krävas både avlägsnande av gamla tapeter, spackling och slipning om man vill få ett helt perfekt resultat. Det är ofta här man ser skillnaden mellan en proffsmålare och en glad amatör. Det är förståeligt att man vill få upp sina nya tapeter eller sin nya väggfärg snabbt, men ska det se riktigt snyggt ut och hålla så bör man lägga både tid och energi på ett riktigt bra underarbete.

Likaså målning av snickerier kräver att man tänker till. Ibland räcker det att tvätta av med målartvätt medan man på äldre snickerier med många lager färg först får slipa och grundmåla på nytt innan man kan applicera den nya färgen.

Att tänka på vid fasadmålning

Alldeles för ofta stöter vi på hus med fasader som har fått skador på grund av målning med fel färgtyp eller att man har väntat för länge med att måla om. Moderna färgtyper har en begränsad livslängd, även om den är längre än den var för några decennier sedan. Att måla om regelbundet är viktigt för att undvika att fukt tränger in bakom färgen och angriper träet i fasaden. Vi kommer gärna ut och besiktigar din byggnad för att ge dig råd om när fasaden bör målas om för att huset ska vara väl skyddat mot vädrets makter.

Har du en putsad fasad är det viktigt att arbeta med en diffusionsöppen färg som tillåter materialen att andas. Att måla med en helt tät färg på puts gör att man riskerar att det bildas blåsor i ytan eller att fukt stängs in och orsakar sprickor.

målare nacka

Så väljer du rätt sorts färg

Vilken färgtyp man ska använda i varje läge kan vara svårt som lekman att känna till. Våra kunniga målare har givetvis kunskap om vilken färgtyp som bör användas i varje sammanhang för att få ett perfekt resultat - både invändigt och utvändigt. Det finns ett flertal märken att välja på ute på marknaden. Vi arbetar enbart med kvalitetsprodukter och rekommenderar att du låter oss köpa in den färg som ska användas vid målning för att säkerställa en tillräckligt hög kvalitet som ger ett bra slutresultat. Har du önskemål om att en specifik färgtyp används så kan vi självklart anpassa oss till detta. Vi avråder dock från att arbeta med de billigaste färgerna från byggmarknad eller hemmafixar-butiker. Dessa håller sällan tillräckligt hög kvalitet och brukar kräva fler strykningar, vilket ger både ett dyrare slutpris för jobbet och ett sämre resultat än att välja en kvalitetsfärg från början.

För många så är det viktigt att välja en färgtyp som både är bra för den egna hälsan och för vår omvärld. Vi arbetar alltid med produkter som håller en hög kvalitet och skyddar våra anställdas och kunders hälsa.

Målning av kulturhistoriska byggnader

I vissa fastigheter ställs det krav från exempelvis länsantikvarien på att du måste måla om med en specifik färgtyp eller teknik för att leva upp till bevarandekrav i fastigheten.

Självklart kan vi erbjuda målning med exempelvis linoljefärg både invändigt och på fasader och andra snickerier. Det man får tänka på här är att linoljefärg ger en något längre arbets- och torktid än moderna färger. Resultatet blir dock väldigt vackert och håller länge.

Har du frågor om målning?

Har du någon ytterligare fråga om målning som du vill få svar på? Välkommen att kontakta oss så ger vi dig råd kring vad som kan passa i just ditt fall och kan ge dig en offert på jobbet. Fyll i formuläret på den här sidan så återkommer vi snarast med mer information.

Vi är experter på all slags målning - invändigt som utvändigt